3 Квітня 2024
Новини

Заблокували трасу, протестуючи проти дій ТЦК: на Закарпатті двом жінкам повідомили про підозру

Заблокували трасу, протестуючи проти дій ТЦК: на Закарпатті двом жінкам повідомили про підозру
На Закарпатті двом учасницям акції протесту проти насильницьких дій територіальних центрів комплектування, які блокували трасу «Київ — Чоп», оголосили про підозру.

Про це повідомили в Закарпатській поліції.

Там розповіли, що підозру оголосили двом «найактивнішим» учасницям блокування. Вони обидві — мешканки Мукачівського району Закарпаття.

Провівши всі слідчі дії, правоохоронці інкримінують жінкам блокування транспортних комунікацій шляхом улаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту (ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу України).

Їм загрожує штраф до 2550 гривень, до двох років виправних робіт, до шести місяців арешту або до трьох років обмеження волі. Найближчим часом справу скерують до суду.

Нагадаємо, 25 березня біля сіл Ракошино та Карпати, що в Мукачівському районі в Закарпатській області, люди протестували проти примусової мобілізації та побоїв, які застосовують працівники військкоматів.

Причиною мітингу організатори називали «терористичні, бандитські методи мобілізації», коли людей б'ють і викрадають із вулиць. Вимогами мітингарів було вручання повісток «лише цивілізованим та законним методом», тобто без застосування побоїв і викрадень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: закарпаття, акція протесту, поліція
В тему