3 Квітня 2024
Новини

росія готує додаткову мобілізацію 300 тисяч солдатів - Зеленський

росія готує додаткову мобілізацію 300 тисяч солдатів - Зеленський

На росії готують додаткову мобілізацію 300 тисяч військовослужбовців на 1 червня.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав на пресконференції з президентом Фінляндії, пише hromadske.

«Можу сказати, що на 1 червня росія готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових», — цитує Зеленського інформаційне агентство.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів про те, скільки новобранців мобілізують в українську армію цього року, глава держави зазначив, що «пів мільйона нам не потрібно».

Президент подякував головнокомандувачу ЗСУ Олександрові Сирському за проведений аудит в армії, заявивши, що «це важливо, що він <Сирський> знайшов сили всередині ЗСУ, і відповідна кількість тих, хто не був на фронті, будуть на фронті».

російські плани мобілізації

Міністр оборони рф сергій шойгу 20 березня заявив про плани до кінця року створити дві додаткові загальновійськові армії, 30 підрозділів, включаючи 14 дивізій та 16 бригад.

російське видання «Вёрстка» з посиланням на чотири джерела писало, що до лав російської армії найближчим часом планують набрати щонайменше 300 тисяч людей — всі вони повинні будуть вирушити воювати з Україною.

Деякі джерела «Вёрстки» в адміністрації путіна стверджували, нібито нових солдатів відправлять на південні кордони росії, «щоб вивільнити досвідчених військових для наступу на Харків».

На Заході сумніваються, що росії вдасться

Ще наприкінці березня екскомандувач Сухопутних військ США в Європі Бен Годжес висловив сумнів у здатності росії виконати свої плани зі створення нових підрозділів.

«Вони втратили так багато людей. В них немає можливості навчити нові 300 000. Вони оголошують, що створили дві нові армії — це брехня. Вони це оголосили, але їх не існує і точно вони ще не є боєздатними формуваннями», — вважає він.

Тим часом британське Міноборони вважає, що рф здатна укомплектувати ці підрозділи, однак, через нестачу навчання, застаріле устаткування та питання інфраструктури «ці підрозділи, ймовірно, зіткнуться з проблемами із забезпеченням ресурсами».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, росія
В тему

Останні матеріали