3 Квітня 2024
Новини

Україна та Фінляндія уклали безпекову угоду

Україна та Фінляндія уклали безпекову угоду
Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку підписали Україна та Фінляндія.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Угода передбачає надання з боку фінського уряду довгострокової військової та фінансової допомоги, а також поглиблення співпраці з Києвом у політичній, фінансовій, гуманітарній галузях та у сфері реформ.

Окрім цього, Гельсінкі допомагатимуть Україні відбудовувати енергетичний сектор, оцінювати екологічні збитки, посилювати захист кордону й критичної інфраструктури, а також лікуватиме українських військових. 

За словами Зеленського, це «сильний документ», що засвідчує готовність Фінляндії й надалі підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії.

До слова, на полях липневого саміту НАТО у Вільнюсі лідери «Групи семи»(G7) погодили Спільну декларацію про підтримку України, в якій зазначили, що кожен із них працюватиме з Україною над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов’язаннями та домовленостями у сфері безпеки. Україна своєю чергою взяла на себе зобов’язання щодо реформ.

До цієї ініціативи долучилися понад 20 країн. Велика Британія стала першою країною, яка уклала остаточну угоду. Відтоді двосторонні угоди з Україною також підписали Німеччина, Данія, Франція, Канада та Нідерланди. Про наміри укласти такі самі домовленості заявляли також у Греції та Естонії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, володимир зеленський, війна з Росією
В тему