2 Квітня 2024
Новини

Викрили чиновників Держпродспоживслужби: щомісяця «заробляли» $160 тисяч

Викрили чиновників Держпродспоживслужби: щомісяця «заробляли» $160 тисяч

Посадовці Держпродспоживслужби організували багатомільйонну схему поборів з експортерів «зернового коридору».

Про це повідомляє ДБР.

Працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській та Запорізькій областях організували корупційну схему вимагання грошей за видачу фітосанітарних сертифікатів, необхідних для експорту та імпорту сільськогосподарської продукції, а також за виготовлення актів про результати обстеження, які необхідні для здійснення експорту ячменю та кукурудзи.

Фактично посадовці Держпродспоживслужби створили організовану злочинну групу з чітким розподілом ролей та обов’язків. До її складу входило понад 11 людей, серед них керівник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області та начальник Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

Також до її складу входили двоє головних інспекторів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області та двоє з Запорізької області, цивільні особи, в тому числі керівники брокерських компаній, що виконували ролі посередників.

За попередніми оцінками, «ділки» отримували від своєї незаконної діяльності щомісячно понад $160 тис.

У різних регіонах України проведено 60 обшуків, під час яких вже знайдено та вилучено понад $100 тис. та ?500 тис. від незаконної діяльності, вилучено 8 автомобілів еліткласу, записники з переліком розподілу сум між учасниками схеми, а також чорнові записи та комп’ютерну техніку, на якій виготовлялись вилучені документи; інші предмети та речі, які будуть слугувати доказом під час досудового розслідування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дбр, Корупція, одеса, запоріжжя
В тему