2 Квітня 2024
Новини

На Дніпропетровщині судитимуть псевдоволонтерів: ошукали людей на 1,3 млн грн

На Дніпропетровщині судитимуть псевдоволонтерів: ошукали людей на 1,3 млн грн
На Дніпропетровщині група чоловіків ошукала людей по всій країні на 1,3 мільйона гривень. 

Підозрювані вдавали з себе волонтерів, щоб отримувати доступ до рахунків українців, які організовували збори для української армії. Про це повідомила Дніпропетровська обласна прокуратура.

Як встановило слідство, фігуранти знаходили у соцмережах інформацію про збори коштів на допомогу та лікування українських військових. Під час листування з організаторами зборів вони представлялися волонтерами міжнародних організацій та пропонували фінансову допомогу в іноземній валюті.

Під виглядом конвертування коштів зловмисники отримували доступ до онлайн-банкінгу організаторів та переказували гроші на власні рахунки.

За словами правоохоронців, загалом псевдоволонтери ошукали майже 100 жителів різних регіонів України на загальну суму 1,3 мільйона гривень.

Під час обшуків осель чоловіків правоохоронці вилучили мобільні телефони, 300 сім-карток, комп’ютери, ноутбуки, електронні накопичувачі інформації, банківські картки, чорнові записи та грошові кошти у різній валюті на загальну суму майже 800 тисяч гривень.

Обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників групи скерували до суду за фактами крадіжки, шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України).

Наразі псевдоволонтери перебувають під вартою. Їм може загрожувати від 7 до 15 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, війна з Росією, волонтери, гроші, шахрайство
В тему