29 Березня 2024
Новини

На Закарпатті можуть побудувати порт на Тисі

На Закарпатті можуть побудувати порт на Тисі

На Закарпатті на березі Тиси може з’явитися річковий порт з мультимодальним терміналом.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської ОВА.

Із запитом про виділення земельної ділянки на березі Тиси державне підприємство "Адміністрація річкових портів" звернулося до Закарпатської обласної військової адміністрації.

За даними пресслужби, річковий порт та мультимодальний термінал стануть першими об’єктами такого типу в межах Закарпаття. Завдяки йому можна організувати міжнародні перевезення Тисою із виходом до більших судноплавних річок.

Наразі місцева влада Закарпаття вивчає документальну базу, проблемні питання, комунікує з усіма зацікавленими структурами, щоб розробити стратегію якомога швидшого втілення проекту.

Перспективи реалізації цього проєкту обговорили під час наради спільно з фахівцями профільних департаментів обласної військової адміністрації, БУВР Тиси, прикордонниками.

Річка Тиса є однією з найбільших річок в Україні та Європі. Її довжина складає близько 965 кілометрів. Річка бере свій початок у верхів'ях Карпат, на південному схилі гори Піп Іван (2028 метрів) у Івано-Франківській області на території України. Далі Тиса протікає через Угорщину, Словаччину, Сербію та Румунію.

Річка Тиса впадає у річку Дунай на території Сербії, що є важливою точкою для формування водного ресурсу та гідрологічного режиму цієї області Центральної Європи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, економіка, Бізнес, Будівництво, торгівля
В тему