29 Березня 2024
Новини

У полон окупантів під час боїв за Авдіївку потрапило 25 захисників

У полон окупантів під час боїв за Авдіївку потрапило 25 захисників
Під час боїв за місто Авдіївка наприкінці лютого у полон окупантів потрапило 25 українських військовослужбовців.

Про це розповів Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю «Укрінформу».

Він зазначив, що російські пропагандисти намагаються використати різні відео з полоненими українськими воїнами для дискредитації Сил оборони України, психологічного тиску та поширення паніки серед українців.

«Хочу сказати цим солдатам, якщо вони мене почують, їхнім родинам: ми нікого не забули і робимо все, щоб визволити цих військовослужбовців із ворожого полону. До цих зусиль повною мірою залучені як керівництво нашої держави, так і Головне управління розвідки Міноборони та командування Збройних сил», — сказав Сирський.

Він додав, що лише у період з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року на Авдіївському напрямку російські війська втратили: 47 186 солдатів, 364 танки, 748 бойових броньованих машин, 248 артилерійських систем та 5 літаків. Також Сили оборони від початку Авдіївської оборонної операції на цьому напрямку взяли у полон 95 окупантів.

Нагадаємо, вночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ухвалив рішення вивести підрозділи з Авдіївки, що на Донеччині, щоб уникнути оточення та зберегти життя і здоров’я військовослужбовців.

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський розповів, що військові вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

Згодом стало відомо, що під час виходу деяка кількість бійців потрапила до російського полону. росіяни в мережі поширили відео, на якому було видно тіла українських військових. Деяких із них впізнали їхні рідні: це українські захисники, яких не змогли евакуювати з позиції «Зеніт» в Авдіївці.

110 окрема механізована бригада пояснила, що змушена була залишити шістьох своїх бійців в укріпрайоні «Зеніт» в Авдіївці: окупанти обіцяли евакуювати важкопоранених, а згодом обміняти їх, але зрештою бійців розстріляли.

Окрім того, окупанти розстріляли двох українських військовополонених поблизу села Веселе Бахмутського району.

Американське видання New York Times написало, що під час відступу українських військ з Авдіївки в полон до росіян потрапило нібито до тисячі українських військових. Але в угрупованні військ «Таврія» це заперечили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: полон, війна з Росією, донецьк
В тему

Останні матеріали