28 Березня 2024
Новини

Поляки тимчасово розблокували один із пунктів пропуску

Поляки тимчасово розблокували один із пунктів пропуску

На польсько-українському кордоні тимчасово розблокували пункт пропуску «Угринів — Долгобичув».

Вантажівки можуть вільно проїжджати в обох напрямках. Про це повідомили в Державній прикордонній службі.

У чергах біля КПП «Угринів — Долгобичув» стоять 120 вантажівок. Пропуск вантажного транспорту там зараз здійснюється у звичайному режимі.

Утім, польські прикордонники повідомили, що блокаду припинять тимчасово. Орієнтовно вантажівки зможуть вільно проїжджати лише до 2 квітня.

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають «надмірну конкуренцію» після ухвалення «транспортного безвізу» між Україною та країнами ЄС. Польські фермери протестують, щоб добитися пом'якшення європейського «зеленого курсу», а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій. Станом на зараз вони блокують рух на п'яти напрямках — це пункти пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець».

27 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом з делегацією прибув до Варшави. Там сторони провели переговори у тристоронньому форматі щодо розблокування кордону та пошуку спільних позицій для вирішення кризи агроекспорту. Переговори тривали понад 6 годин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, акція протесту, львів
В тему

Останні матеріали