25 Березня 2024
Новини

На Закарпатті протестувальники перекривали трасу «Київ — Чоп»

На Закарпатті протестувальники перекривали трасу «Київ — Чоп»
На Закарпатті біля сіл Ракошино та Карпати люди протестували проти примусової мобілізації і побоїв від працівників військкоматів.

Про це повідомили місцеві видання «Закарпаття 24» та «21 Ужгород».

Причиною мітингу організатори називали «терористичні, бандитські методи мобілізації», коли людей б'ють і викрадають із вулиць.

За їхніми словами, це порушує права людей і призводить до недовіри до влади й головнокомандувача. Це, мовляв, може призвести «до бунтів усередині держави».

«Лише [якщо ми паралізуємо] транспортне сполучення в нашій області, на нас звернуть увагу», — ішлося в повідомленні від 23 березня, у якому анонсували акцію протесту у двох місцях траси «Київ — Чоп».

Вимогами мітингарів було вручання повісток «лише цивілізованим та законним методом», тобто без застосування побоїв і викрадень.

«Зараз уже попередньо маємо розуміння особи організаторки цих заходів», — сказала речниця поліції Закарпатської області в коментарі hromadske. За її словами, станом на зараз рух на трасі відновили й автівки вже вільно проїжджають. Спочатку рух розблокували в межах населеного пункту Карпати, а згодом — і в Ракошині.

Також у поліції заявили, що відкриють кримінальне провадження за ст. 279 Кримінального кодексу України — тобто блокування транспортних комунікацій. Винним загрожує штраф до 2550 гривень, до двох років виправних робіт, до шести місяців арешту або до трьох років обмеження волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, війна з Росією, військкомат
В тему

Останні матеріали