23 Березня 2024
Новини

росія навряд захистить всі нафтопереробні заводи від українських атак – розвідка

росія навряд захистить всі нафтопереробні заводи від українських атак – розвідка

Британські розвідники вважають, що росії повністю уникнути руйнувань на нафтопереробних заводах через атаки України навряд чи вдасться.

Там планують розгорнути системи протиповітряної оборони. Про це пише "Слово і Діло" з посиланням на британську розвідку.

Україна за останній час завдала ударів дронами по 12 російських нафтопереробних заводах за допомогою безпілотників. Деякі з найвіддаленіших об’єктів, які піддалися атаці, знаходяться приблизно за 900 км від України. Як зауважують розвідники, це підкреслює зону дії атак українських БПЛА.

Удари спричиняють фінансові втрати для росії, впливаючи на внутрішній ринок палива. Відтак з ладу виведено щонайменше 10% потужностей нафтопереробних заводів окупантів. Капітальний ремонт на НПЗ може зайняти певний час, а через санкції він затягнеться.

При цьому росія планує розгорнути системи ППО «Панцир», щоб захистити заводи. Оскільки вважають у британській розвідці, враховуючи розмір і масштаб російської енергетики, навряд чи рф зможе захистити всі вразливі об'єкти.

Нагадаємо, у ніч проти суботи, 23 березня, у Самарській області рф спалахнула потужна пожежа на Куйбишевському нафтопереробному заводі. Ймовірно, причиною стала атака БПЛА. Також повідомлялося про пожежу на НПЗ у Краснодарському краї росії, там загинула людина. Як відомо, у росії різко зросли ціни на бензин на тлі ударів безпілотників по НПЗ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали