23 Березня 2024
Новини

На Львівщині повністю згоріла церква XIX століття

На Львівщині повністю згоріла церква XIX століття
На Львівщині у селі Сможе 23 березня спалахнула пожежа в дерев'яній церкві, яка датується XIX століттям.
Вогонь вдалося загасити, але пам'ятка національного значення знищена вщент. Про це повідомили в управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

До прибуття пожежників полум’я в церкві поширилося на значну площу й охопило більшу частину будівлі. Внаслідок пожежі утворилося велике задимлення, також існувала загроза, що вогонь перекинеться на розташовану поруч дерев'яну дзвіницю.

У ДСНС розповіли, що пожежу було складно загасити через те, що вона швидко поширювалась дерев'яними конструкціями церкви. Внаслідок пожежі куполи церкви обвалились.

Пожежу ліквідували приблизно о 13:00. Вогонь повністю знищив церкву, однак дзвіницю вдалося врятувати. Постраждалих через пожежу немає. Нині встановлюють причини загоряння.

Церкву Святого Архангела Михаїла збудували у XIX столітті. Із 1979 року вона належить до пам'яток архітектури державного значення (тепер — національного значення). Її спільно використовують громади Української греко-католицької церкви та Православної церкви України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, пожежа, церква, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали