23 Березня 2024
Новини

На росії заявили, що стрільці, які скоїли теракт у підмосков'ї, «мали контакти в Україні»

На росії заявили, що стрільці, які скоїли теракт у підмосков'ї, «мали контакти в Україні»
Підозрювані стрільці після скоєння теракту в підмосковному музичному центрі «Крокус Сіті Хол» нібито мали намір виїхати в Україну, оскільки мали там «відповідні контакти».

Таку заяву зробила федеральна служба безпеки (фсб) рф.

російська спецслужба стверджує, що затримала 11 людей, серед яких начебто є і четверо стрільців, які брали безпосередню участь у здійсненні стрілянини в «Крокусі».

В рф кажуть, що після вчинення теракту стрільці нібито намагалися втекти, просуваючись на машині в бік російсько-українського кордону. фсб стверджує, що фігуранти мали намір перейти кордон, оскільки «мали відповідні контакти на українській стороні».

Нині затриманих етапують до москви. Спецслужбовці рф заявляють, що теракт був ретельно спланований, а зброя була заздалегідь приготовлена у схованці.

Українська влада поки що не коментувала нові звинувачення фсб рф. Напередодні посадовці України категорично відкинули звинувачення в нібито причетності Києва до теракту.

За останніми офіційними даними російської сторони, унаслідок стрілянини загинули 93 людини, це число ще може зрости. Попередньо, причинами смертей стали вогнепальні поранення та отруєння димом.

Нагадаємо, ввечері 22 березня в концертному залі музичного центру «Крокус Сіті Хол», що в підмосковному місті красногорськ, невідомі в камуфляжі здійснили стрілянину. Згодом там спалахнула пожежа. Стрілянина сталася за кілька хвилин до початку виступу рок-гурту «Пікнік», що існує ще з радянських часів.

Як стверджують російські пропагандисти, у партер концертного залу ввірвалися троє людей у камуфляжі та відкрили стрілянину по натовпу. Після цього вони кинули гранату або запальну шашку, внаслідок чого почалася пожежа.

Міністерство закордонних справ України категорично відкинуло звинувачення в нібито причетності Києва до теракту, про що натякали деякі російські посадовці. У відомстві наголосили, що цей теракт є планованою провокацією кремля для нагнітання антиукраїнської істерії.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України теж заявили, що теракт у підмосковному музичному центрі — це свідома провокація російських спецслужб за вказівкою глави рф володимира путіна.

На початку березня посольства західних країн та Південної Кореї в росії заявляли, що у москві плануються напади екстремістів на багатолюдні зібрання. Дипломатичні установи радили своїм громадянам утриматися від відвідування таких заходів, зокрема концертів.

Сполучені Штати володіють розвідувальними даними, що вказують на причетність до стрілянини в підмосков'ї угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ), а саме її афганської філії — «Ісламської держави Хорасан», відомої як ІДІЛ-К.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія
В тему

Останні матеріали