22 Березня 2024
Новини

У Дніпро витекли нафтопродукти після ракетних ударів по ДніпроГЕС

У Дніпро витекли нафтопродукти після ракетних ударів по ДніпроГЕС
У річку Дніпро стався витік нафтопродуктів внаслідок влучань російських ракет по гідроелектростанції ДніпроГЕС у Запоріжжі.

Про це повідомили в Державній екоінспекції Південного округу.

Проби води з річки відібрали для лабораторного дослідження. Крім того, фахівці зафіксували засмічення ґрунтів унаслідок російської атаки.

У місті площа засмічення відходами руйнації з ДніпроГЕС становить понад 7200 м² на вул. Славутича та понад 300 м² на вул. Петра Сагайдачного (Бородинській).

Також стало відомо, що по гідроелектростанції влучили вісім російських ракет. Унаслідок цього вона виведена з ладу, однак небезпеки для громадян немає, сказав представник Офісу генерального прокурора Юрій Бєлоусов в етері телемаратону.

Нагадаємо, під час ранкових обстрілів України 22 березня російські окупаційні війська влучили по найбільшій гідроелектростанції України — ДніпроГЕС у Запоріжжі.

Директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота розповів, що по гідроелектростанції було два прямих влучання — у ГЕС-1 і ГЕС-2. Невідомо, чи вдасться відновити ГЕС-2, вона пошкоджена серйозно. Також російська ракета влучила в тролейбус, що рухався через дамбу. У ньому перебували цивільні, що їхали на роботу або з неї. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дніпро, нафта, війна з Росією, екологія
В тему

Останні матеріали