21 Березня 2024
Новини

У Запорізькій області повноваження облради тимчасово передали ОВА

У Запорізькій області повноваження облради тимчасово передали ОВА
Повноваження Запорізької обласної ради на період воєнного стану Верховна Рада вирішила передати обласній військовій адміністрації за поданням президента Володимира Зеленського.

Підтримали рішення 236 народних депутатів, - повідомив керівник ОВА Іван Федоров.

«Дякую президентові України, кожному народному депутату, кожній фракції ВР за об'єднану позицію, яка розв'язує багато проблем нашої прифронтової області», — наголосив посадовець. 

Він пояснив, що на початку повномасштабного вторгнення, відповідно до законодавства, бюджетні повноваження облради передали ОВА, що дозволило забезпечити безперервне фінансування зарплат, соціальних виплат, енергоносіїв та допомагати Силам оборони.

Тоді як в обласної ради залишалися обмежені самоврядні повноваження: прийняття управлінських рішень щодо близько 150 обласних підприємств, установ та закладів, а також питання комунальної власності та будівництва. 

Як стверджує Федоров, за 2 роки великої війни рада не ухвалила жодного питання життєдіяльності області. Голова обласної ради п'ять разів скликала сесії, але деякі депутати «не мали бажання працювати».

«Наслідки цього вкрай негативні. Декілька сотень розв'язаних питань. Заморожені інвестиції з боку міжнародних партнерів. Трудові колективи без керівників. Проблеми з евакуйованими обласними закладами», — заявив очільник ОВА. 

Федоров зауважив, що відсьогодні та до кінця воєнного стану цими питаннями буде опікуватися обласна військова адміністрація. 

«Гучні заяви щодо розпуску Запорізької обласної ради — це відверта маніпуляція. Повноваження обласної ради будуть автоматично поновлені по завершенню воєнного стану. Апарат обласної ради продовжує працювати, але в новому, більш інтенсивному форматі», — додав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією, володимир зеленський
В тему