21 Березня 2024
Новини

Польські протестувальники розблокували один із пунктів пропуску

Польські протестувальники розблокували один із пунктів пропуску

У пункті пропуску "Медика" - "Шегині" польські протестувальники припинили блокаду.

Водночас заблокованими для вантажівок станом на сьогодні залишаються чотири напрямки. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Польські фермери блокують рух вантажівок, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину в обох напрямках, або взагалі обмежуючи рух на окремих напрямках, де вони знаходяться. Станом на сьогодні блокування здійснюється на 4 пунктах пропуску", - розповів виданню Демченко.

За його словами, нині польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі по напрямку пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська", де фіксуються нульові показники перетину кордону на виїзд з України. Також вони пропускають на виїзд з Польщі вкрай малу кількість вантажівок за добу по напрямку "Ягодина", за минулу добу таких було 50.

Сукупно станом на сьогоднішній ранок на цих 4 напрямках ("Ягодин", "Устилуг", "Угринів" та "Рава-Руська") в чергах на території Польщі загалом перебуває майже 850 вантажівок, найбільше навпроти пунктів пропуску "Ягодин".

Як розповів спікер Держприкордонслужби, зараз легкові і автобуси скрізь вільно перетинають кордон з Польщею, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

В ДПСУ нагадують, що вчора на напрямку пункту пропуску "Медика", навпроти українського - "Шегині", польські фермери до 20 години вечора взагалі не пропускали вантажівки, автобуси та легкові автомобілі як на в’їзд в Польщу, так і на виїзд. Але після 20:00 вони завершили блокування руху автобусів та легкових автомобілів.

"Окрім цього, по пункту пропуску "Шегині" польські фермери припинили блокувати рух вантажівкам. Інформацію про це українські прикордонники отримали близько 21:30 від представників Прикордонної варти Польщі. Ними зазначалося, що польськими фермерами завершено блокування руху вантажних транспортних засобів на в?їзд в Польщу та виїзд", - повідомив Демченко.

Оформлення даної категорії транспорту почало здійснюватися у звичному порядку.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року польські перевізники розпочали протести на кордоні з Україною, вимагаючи повернути систему пропусків для українських перевізників, а також скасувати митний "безвіз" між ЄС та Україною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, економіка, Україна
В тему