21 Березня 2024
Новини

росіяни атакували Київ балістичними та крилатими ракетами: є постраждалі

росіяни атакували Київ балістичними та крилатими ракетами: є постраждалі
По Києву вранці 21 березня росіяни вдарили балістичними та крилатими ракетами, унаслідок чого є пошкодження та постраждалі.

Про це повідомили в столичній військовій адміністрації.

У столиці та біля неї протиповітряна оборона збила близько тридцяти російських ракет, серед яких, зокрема, були й балістичні. Однак унаслідок удару в Шевченківському районі пошкоджено багатоповерхівку. Там сталася пожежа квартири і проводиться евакуація людей. В інших місцях району загорілися автівки, а в деяких будинках вибуховими хвилями пошкоджено вікна.

У Святошинському районі уламки пошкодили будівлю дошкільного навчального закладу. Тут також зафіксували пошкодження багатоповерхівки та горіння автомобілів.

Тим часом у Подільському районі уламки впали на територію нежитлової забудови та на дах житлового будинку, де сталося загоряння. На даху нежитлової двоповерхової будівлі також зафіксували займання.

У КМВА зазначили, що наразі достеменно відомо про двох постраждалих: дівчинку 11 років та чоловіка 38 років. Загиблих унаслідок ракетної атаки в Києві немає. Водночас міський голова столиці Віталій Кличко заявив про десять постраждалих. Шестеро людей зазнали поранень у Шевченківському районі, а ще четверо — у Святошинському. Двох із них шпиталізували, іншим — надали допомогу на місці.

За даними військової адміністрації, росіяни застосували крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території рф. Загалом повітряна тривога в столиці тривала майже 3 години.

Ця ракетна атака на Київ стала першою за 44 дні. Останнього разу росіяни завдавали удару по українській столиці 7 лютого — тоді загинули чотири людини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, війна з Росією
В тему

Останні матеріали