20 Березня 2024
Новини

На Закарпатті затримали таксиста-переправника ухилянтів

На Закарпатті затримали таксиста-переправника ухилянтів

На Закарпатті прикордонники затримали таксиста, який намагався переправити до Словаччини чоловіка.

Про це інформує Державна прикордонна служба України.

"Співробітники оперативно-розшукового підрозділу Чопського загону ліквідували стійкий канал незаконного переправлення осіб призовного віку через українсько-словацький кордон. 

Місцевий таксист підшуковував вихідців зі східних та південних регіонів України і за грошову винагороду організовував їх незаконний перетин держрубежу у межах Ужгородського району", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, на початку березня 2024 року в місті Ужгород чоловік зв’язався з жителем Одеської області та запропонував за 2500 доларів довезти його у прикордоння й розповісти як перетнути кордон. Зловмисник взяв з ухилянта аванс у розмірі 1500 доларів та домовився з ним про дату і час зустрічі.

У визначений день чоловіки разом на таксі поїхали до місця, звідки одесит мав йти далі пішки.

Правоохоронці повідомляють, що затримали переправника та його „клієнта" за 800 метрів від кордону біля населеного пункту Паладь Комарівці під час передачі другої частини коштів у розмірі 38 600 гривень. 

Організатору незаконної схеми повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави в розмірі 151 400 гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, війна з Росією, таксі
В тему