19 Березня 2024
Новини

По Сумщині росіяни за добу завдали 274 удари

По Сумщині росіяни за добу завдали 274 удари
По території Сумської області впродовж 18 березня військові росії завдали 274 удари.

Про це повідомила поліція Сумщини.

Станом на вечір 18 березня Сумська військова обласна адміністрація повідомляла про 214 вибухів на території регіону. Обстрілів зазнали Миколаївська, Миропільська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Конотопська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська громади.

Вночі проти 19 березня та зранку росіяни здійснили ще 5 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. За даними Сумської ОВА, зафіксовано 11 вибухів.

Тим часом військові Оперативного командування «Північ» нарахували 45 обстрілів (184 вибухи) із різних видів озброєння протягом доби. За даними військових, окупанти відкривали вогонь з мінометів, ствольної артилерії, скидали керовані авіабомби, застосовували дрони та, ймовірно, танк.

Унаслідок атак на Сумщині пошкоджено 4 приватні та 3 багатоквартирні житлові будинки, господарське приміщення, літню кухню, магазин та гараж.

За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни.

Очільник Сумщини Володимир Артюх розповів, що окрім постійних обстрілів області, росіяни також здійснюють атаки у кіберпросторі. Нещодавно відбулася кібератака на Facebook-сторінку Сумської ОВА, було зламано акаунт та сторінку в мережі Facebook одного з голів громади. Незадовго до цього окупанти також завдали ракетно-авіаційних ударів по радіотехнічних об’єктах Сумщини.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суми, війна з Росією
В тему

Останні матеріали