19 Березня 2024
Новини

Повалій і Лорак хочуть позбавити звань народних артисток

Повалій і Лорак хочуть позбавити звань народних артисток
Нардепи на найближчому засіданні Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики порушуватимуть питання про ухвалення механізму позбавлення звань народних артистів.

Про це йдеться у матеріалі hromadske «"Народні артистки" з російськими паспортами. Чому Повалій і Лорак не позбавили звань в Україні».

Зазначимо, що Верховна Рада в різний час подавала ініціативи, покликані позбавити артистів-зрадників звань народних депутатів. Проєкт закону №8374, підготовлений цим комітетом, пройшов перше читання рік тому, в березні 2023-го, але далі не просунувся.

Ініціатива не потрапила на друге читання через депутатську групу «За життя та мир» (колишня ОПЗЖ), яка погрожувала, що не буде голосувати за інші важливі ініціативи, якщо ухвалять цю, сказало джерело hromadske у Верховній Раді. Мовляв, фракція дуже хвилювалася, щоб у їхнього представника Юрія Бойка після ухвалення цього законопроєкту не забрали звання Героя України. Хоча, як пояснює співрозмовник, за чинною редакцією закону його позбавили б цієї відзнаки лише у разі накладення санкцій.

Депутати точно повернуться до цього питання вже на найближчому засіданні комітету з інформполітики, сказав hromadske член комітету Микола Княжицький.

Нагадаємо, співачка та колишня народна депутатка України Таїсія Повалій засвітилася на виборах президента рф. На фото, яке зрадниця опублікувала в Instagram, вона стоїть на тлі банера президентських виборів і тримає в руках російський паспорт.

У коментарі пропагандистському виданню «Московский комсомолец» Повалій заявила: «Я проголосувала за щасливе майбутнє своєї країни росії. Мене переповнює неймовірна гордість за те, що я є частиною великого народу».

Днями у медіа згадували й Ані Лорак. Колишня українська співачка, за даними «РИА Новости», у лютому цього року подала заяву на отримання громадянства рф.

Змінити громадянство Кароліні Куєк, як вказує Oboz.ua, порадив Філіп Кіркоров. Цей прихильник кремля нібито попередив співачку, що глава Федерального проєкту щодо боротьби з корупцією Віталій Бородін запропонував Держдумі рф позбавити заробітку зірок, які не мають російського громадянства та відкрито не підтримують війну.

Українське видання пише, що жодних документів у лютому Лорак не подавала. Мовляв, російським ЗМІ цей фейк вкинула пресслужба виконавиці, аби створити ілюзію, що співачка визначилася з позицією ще до ініціативи Бородіна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, ані лорак, таїсія повалій, росія, війна з Росією
В тему