18 Березня 2024
Новини

Повалій отримала паспорт рф і з'явилася на виборах

Повалій отримала паспорт рф і з'явилася на виборах
російське громадянство отримала співачка та екснардепка України Таїсія Повалій та проголосувала на президентських виборах в рф.

На фото, яке співачка оприлюднила в Instagram, вона стоїть із паспортом рф на тлі банера президентських виборів. 

Повалій заявила у коментарі пропагандистському виданню «московський комсомолець»: «Я проголосувала за щасливе майбутнє своєї країни росії. Мене переповнює неймовірна гордість за те, що я є частиною великого народу». 

Вона додала, що проголосувала «за шлях до світла і творення». Каже, що «щаслива», оскільки у «важливий для країни день віддала свій голос».

Нагадаємо, Служба безпеки України заочно повідомила про підозру Таїсії Повалій за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни);
  • ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України).

У разі затримання Повалій загрожує до 12 років ув'язнення.

До слова, вибори президента росії відбувалися протягом 15-17 березня. «Голосування», зокрема, проводили на тимчасово окупованих територіях України. Увечері 17 березня, за попередніми даними, на цих виборах лідирує володимир путін з нібито понад 87% голосів.

російське видання «Медуза» ще в серпні 2023-го писало, що для 70-річного путіна вже почали відбирати «суперників» на вибори. Головна вимога — їм має бути не менш як 50 років, щоб не виникало питань до віку путіна. За даними медіа, планується, що на майбутніх виборах путін набере «рекордний результат»: він має отримати понад 80% голосів із явкою понад 70%.

За результатами центральної виборчої комісії рф, окрім самовисуванця володимира путіна, за посаду глави країни боротимуться Микола Харитонов від Комуністичної партії російської федерації, Леонід Слуцький від Ліберально-демократичної партії росії та Владислав Даванков від правоцентристської партії «Нові люди».

Міністерство закордонних справ України заявило, що такий «виборчий процес» буде незаконним та нікчемним, а включення голосів, отриманих на тимчасово окупованих територіях України, поставить під сумнів легітимність всього результату виборів президента рф. 

Також МЗС закликало міжнародну спільноту рішуче засудити намір росії провести президентські вибори на захоплених українських територіях, а на причетних до їхньої організації та проведення — накласти санкції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, вибори, таїсія повалій, росія
В тему

Останні матеріали