17 Березня 2024
Новини

На Волині зафіксували випадок африканської чуми свиней

На Волині зафіксували випадок африканської чуми свиней

Випадок африканської чуми у диких свиней зафіксували в Ковельському районі.

Хворобу підтвердили лабораторно. За даними Поліського лісового офісу, мертвих тварин працівники лісової охорони знайшли в держлісфонді філії "Ковельське лісове господарство", - пише Суспільне.

Фахівців Держпродспоживслужби відібрали зразки для проведення лабораторної експертизи. Про яку кількість тварин йдеться — не уточнюють.

"Факт зафіксовано на Старовижівщині, на території угідь, що перебувають у державному мисливському резерві, тобто поки не надані в користування", — зазначили лісівники.

Африканську чуму свиней на Волині фіксують не вперше. Одиночні випадки фіксували у різних районах області. Найбільш поширеною африканська чума свиней була у 2015-2016 роках. Як додали у Поліському лісовому офісі, тоді хвороба стала причиною фактично знищення дикого кабана в угіддях. Лише за кілька років роботи популяцію вдалося відновити.

Довідково: африканська чума свиней — інфекційне захворювання свійських та різних видів диких свиней збудником якого є вірус. Інкубаційний період захворювання короткий (2–12 днів) і супроводжується лихоманкою (40–42 °С) впродовж 48-ми годин перед проявом клінічних ознак та відсутністю інших симптомів в цей період.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, ковель
В тему

Останні матеріали