15 Березня 2024
Новини

У Миколаєві правоохоронці продавали ритуальному бюро приватні дані небіжчиків

У Миколаєві правоохоронці продавали ритуальному бюро приватні дані небіжчиків
У Миколаєві викрили двох правоохоронців, які продавали ритуальному агентству інформацію про щойно померлих громадян з закритої державної бази даних.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

За даними слідства, власниця та два співробітники миколаївського ритуального агентства вирішили збільшити свої прибутки та «обійти» місцеву конкуренцію у похоронному бізнесі. Вони купували у правоохоронців конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів.

У ДБР зафіксували випадки, коли вже за 3 хвилини після того, як рідні повідомляли до правоохоронного органу про факт смерті, до них телефонувало агентство й пропонувало свої послуги.

Наразі правоохоронці задокументували майже 700 фактів збуту правоохоронцями інформації за винагороду. Ритуальна фірма платила їм відсоток з «прибутку» за кожного небіжчика. Вартість даних за одного померлого становила приблизно 1 тисячу гривень.

Двом правоохоронцям та двом їхнім поплічникам повідомили про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом та порушенні недоторканності приватного життя, вчиненому організованою групою.

Слідчі готуються також повідомити про підозру п'ятому фігурантові, який працює у ритуальному агентстві. 

Правоохоронців після службового розслідування звільнили з посад. Наразі суд має обрати підозрюваним запобіжні заходи. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: миколаїв, війна з Росією
В тему

Останні матеріали