14 Березня 2024
Новини

Україна за два дні паралізувала 12% нафтопереробних потужностей росії

Україна за два дні паралізувала 12% нафтопереробних потужностей росії
До зупинки трьох нафтопереробних заводів глибоко на території росії призвели атаки українських безпілотників в останні два дні.

Разом вони складають близько 12% нафтопереробних потужностей рф. Про це пише hromadske з посиланням на Bloomberg.

Удари по нафтових об’єктах мають на меті перервати російський експорт і постачання палива для російської армії на передовій, відзначає видання.

Bloomberg зазначає, що Україна використовувала безпілотники для атак на важливі російські нафтові об’єкти від Чорного до Балтійського морів з початку цього року. Початковий шквал атак у лютому вразив майже п’яту частину потужностей росії з переробки сирої нафти, але на початку березня галузь уже відновлювалася.

Три об’єкти, які за останні два дні обстріляли українські безпілотники, складають близько 12% нафтопереробних потужностей росії, пише видання.

Глава рф володимир путін відреагував на українські удари, заявивши, що їхня мета нібито — «якщо не зірвати вибори в росії, то втрутитися в них». Зазначимо, що рф готується до президентських виборів 15-17 березня, які жорстко контролюються кремлем.

Нагадаємо, в ніч проти 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами одразу три нафтопереробні заводи рф — у Рязані, місті Кстово (Нижньогородська область) та місті Кіріши (Ленінградська область).

Джерело hromadske у правоохоронних органах зазначило, що ці атаки — продовження низки спецоперацій по ворожих НПЗ, які раніше розпочала СБУ.

А напередодні, 12 березня, унаслідок атаки безпілотника на нафтобазу «Лукойл» у Нижньогородській області росії половина виробництва там зупинилась. Загалом на заводі переробляють близько 6% від усієї нафти в росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: нафта, росія, війна з Росією
В тему

Останні матеріали