11 Березня 2024
Новини

На Київщині судили охоронця, який попереджав людей про прихід ТЦК

На Київщині судили охоронця, який попереджав людей про прихід ТЦК
Охоронця житлового комплексу, який інформував мешканців про прихід працівників військкоматів, що адресно видавали повістки, Києво-Святошинський райсуд Київської області визнав винним.

Про це йдеться в ухвалі суду, - пише hromadske.

Згідно з матеріалами слідства, чоловік пропускав працівників ТЦК і СП на територію ЖК «Софіївський квартал», знаючи, що вони прийшли для адресного вручення повісток.

Після цього у закритій групі мешканців ЖК у Telegram він кілька разів надсилав повідомлення про прихід військових. Так, одного разу він написав: «У нас знову в гостях ТЦК».

В ухвалі суду вказують, що охоронець робив це, щоб військовозобов'язані могли уникнути призову до ЗСУ. Слідчі кваліфікували його дії за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України — тобто перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

На суді чоловік повністю визнав свою провину та розкаявся. Крім того, він запевнив, що надалі подібного не вчинятиме. Зрештою суд визнав себе винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на п`ять років.

Однак, врахувавши, що обвинувачений визнав провину, його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю три роки, протягом яких за ним здійснюватимуть контроль.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, військкомат, суд, війна з Росією
В тему

Останні матеріали