8 Березня 2024
Новини

путін помилував засуджених жінок, чиї родичі воюють в Україні

путін помилував засуджених жінок, чиї родичі воюють в Україні
Указ про помилування 52 засуджених жінок, родичі деяких із них беруть участь у війні проти України, підписав володимир путін.

Відповідний указ опублікували на сайті кремля 8 березня у Міжнародний день прав жінок і миру, - пише hromadske.

На сайті вказано, що насамперед путін помилував вагітних жінок і неповнолітніх, а також жінок, чиї родичі беруть участь у війні проти України, яку путін називає Україну 24 лютого 2022 року СВО.

У росії розгорнулася демографічна криза. Так, за останні три роки внаслідок війни, хвороб та еміграції країна втратила приблизно на 2 мільйони більше людей, ніж зазвичай, писав Economist у березні 2023 року.

Оскільки так багато чоловіків призовного віку загинули або виїхали з країни, жінок в рф було принаймні на 10 мільйонів більше, ніж чоловіків. Видання вказувало, що війна не є єдиною чи навіть головною причиною цих бід для країни, але вона погіршила їх усі.

Economist вказує, що коріння кризи в росії сягає 30 років тому. Країна досягла піка чисельності населення в 1994 році, коли в рф налічувалося 149 мільйонів людей. Відтоді загальна сума зменшилася зиґзаґоподібно.

У кінці 2023 року до држдуми рф внесли законопроєкт про заборону абортів у приватних клініках у всій країні, писав російський «TACC». На думку депутатів, відображеній у пояснювальній записці, такий захід допоможе підвищити народжуваність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією, жінки
В тему