5 Березня 2024
Новини

На Київщині колаборант забезпечував росіян пальним і харчами

На Київщині колаборант забезпечував росіян пальним і харчами

Колаборанта, який під час окупації села Димер добровільно пішов на співпрацю з росіянами та забезпечував окупантів пальним та харчами, Київський обласний суд засудив до 7 років ув’язнення.

Про це інформують у ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

"За даними слідства, у березні 2022 року тоді 45-річний місцевий підприємець добровільно погодився на співпрацю з агресором і обійняв посаду "заступника голови Димерської селищної ради" та "директора комбінату комунальних підприємств"", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, зловмисник забезпечував ворожу техніку пальним та відповідав за постачання газу, електроенергії та продуктів харчування до будинків, де розташовувалися бази рф.

Крім того, колаборант брав участь в допитах ув’язнених окупантами громадян. Серед них – представники Товариства Червоного Хреста України, які привозили гуманітарну допомогу в окуповані села. Тоді росіяни намагалися погрозами отримати від членів гуманітарної організації інформацію про розташування підрозділів Сил оборони та адреси проживання учасників війни.

Після деокупації Димера зловмисник переховувався від правосуддя, переїжджаючи з однієї області України в іншу. Співробітники Служби безпеки встановили його місцеперебування і затримали на Черкащині у вересні 2022 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, війна з Росією
В тему