1 Березня 2024
Новини

Двох військових судитимуть за розпродаж товарів для побратимів

Двох військових судитимуть за розпродаж товарів для побратимів
Щодо двох військовослужбовців, які привласнювали та розпродавали продукти, призначені для харчування особового складу однієї з військових частин Донецької області, завершили досудове розслідування. 

Справу передали до суду. Про це повідомив пресцентр ДБР.

За даними слідства, начальник продовольчого складу військової частини та керівник їдальні занижували в документах залишки продовольства, яке призначалося для харчування військовослужбовців.

Привласнені харчі фігуранти збували одному з місцевих підприємців за заниженою ціною, кажуть слідчі. Так з квітня до вересня 2023 року вони «списали» понад 3 тонни харчів, зокрема м’ясо, цукор, крупи, молочні продукти, олію, яйця, шоколад, сік та інше. Водій вивозив продукти замовникам з території частини.

Під час чергової спроби продажу продовольства правоохоронці затримали начальника їдальні військової частини. У ході обшуків вилучили вкрадені продукти та службову документацію, яка доводить проведення оборудки.

Двох фігурантів обвинувачують у привласненні військового майна, вчиненому в умовах воєнного стану — ч. 4 ст. 410 Кримінального кодексу. За це загрожує до 15 років позбавлення волі. Справу вже скерували до суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією, дбр
В тему