29 Лютого 2024
Новини

Чому окупанти в лютому масово втрачають винищувачі

Чому окупанти в лютому масово втрачають винищувачі

Відповіддю Сил оборони на нарощування присутності авіації армії рф на сході України є масове збиття російських літаків Су-34 і А-50 у лютому.

Про це заявив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону 29 лютого.

«Ворог наростив авіаційну присутність на східному напрямку. Відповідно, було реагування вищого військового керівництва. І Повітряні сили роблять те, що ви бачите. Збиваються вони (літаки, - ред.) досить далеко, не говоритимемо точну відстань», – сказав він.

За словами Ігната, російським пілотам, щоб бити бомбами і ракетами на великі відстані, потрібно ризикувати, а ризикуючи вони потрапляють під приціл ЗСУ.

При цьому речник ПС ЗСУ додав, що в України з'являється все більше засобів, щоб діставати ворога на дальніх підступах, і це дуже важливо.

Нагадаємо, ЗСУ 29 лютого збили на Авдіївському та Маріупольському напрямках два російські винищувачі Су-34. Ще один Су-34 був збитий на Східному напрямку цієї ночі. У період з 17 до 21 лютого росія втратила відразу сім літаків: п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-34 і два винищувачі Су-35. А в період по 29 лютого збили 13 літаків рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему