28 Лютого 2024
Новини

Невизнане «Придністров'я» просить у рф «захисту від тиску Молдови»

Невизнане «Придністров'я» просить у рф «захисту від тиску Молдови»
У невизнаному «Придністров'ї» на так званому з'їзді депутатів усіх рівнів ухвалили звернення до росії з проханням про захист від «тиску Молдови».

Про це пише hromadske з посиланням на молдовське видання Newsmaker.

У заяві йдеться, що Молдова «розв'язала економічну війну», через яку бюджет «Придністров'я» зазнає багатомільйонного дефіциту, та відмовляється від переговорів із Тирасполем.

Тож «депутати» ухвалили звернутися до рф як «гаранта та посередника в переговорному процесі». Звернення також надішлють до ОБСЄ, СНД, Європейського парламенту, Міжнародного комітету Червоного Хреста та генерального секретаря ООН.

«Депутати» «Придністров'я» проситимуть міжнародні інституції «вплинути на керівництво Молдови для повернення до адекватного діалогу та припинити порушення прав і свобод мешканців "Придністров'я"».

Також там закликали звернутись до учасників міжнародного переговорного процесу у форматі «5+2» — дипломатичної платформи, до якої як учасники конфлікту належать представники Молдови й невизнаного «Придністров'я», а також росія, Україна, ОБСЄ як посередники та Європейський Союз і США як спостерігачі.

Нагадаємо, «Придністровський» політик Геннадій Чорба заявив, що 28 лютого в невизнаній «Придністровській республіці» відбудеться так званий з'їзд депутатів усіх рівнів, на якому можуть звернутись до путіна з проханням «приєднати республіку» до рф.

У Кишиневі стверджували, що уважно стежать за ситуацією в «Придністров'ї». Там зазначили, що не мають підстав вважати, що ситуація в регіоні може погіршитися.

Згодом у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що інформація про те, що «ПМР» звернеться до рф з проханням про приєднання, не відповідає дійсності.

«Поширення інформації про начебто такі наміри має усі ознаки свідомої дезінформаційної кампанії з метою дестабілізації ситуації в регіоні», — заявили в ГУР.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему