28 Лютого 2024
Новини

Затримання журналіста Ткача в Польщі: в поліції заперечили пошкодження обладнання

Затримання журналіста Ткача в Польщі: в поліції заперечили пошкодження обладнання
Про пошкодження обладнання журналіст Михайло Ткач та його оператор Ярослав Бондаренко після того, як їх відпустили з комендатури, не повідомляли.

Про це йдеться в заяві поліції Польщі.

Імен поліція не називає, але ця заява з'явилася на тлі затримання в Польщі журналіста «Української правди» Михайла Ткача та його оператора.

Там стверджують, що в комендатуру журналістів забрали через мовний бар’єр і потребу перевірки документів. Після того, як це зробили й оглянули вміст багажу, їх відпустили. Їм також повернули всі документи та речі. 

«Жоден із чоловіків, щодо яких велися дії, не повідомив у поліцію про пошкодження обладнання», — кажуть у польській поліції.

Водночас, за словами самого Ткача, поліціянти видалили частину відзнятого матеріалу та вирвали дроти підзарядки в їхній машині. 

Нагадаємо, в Польщі 27 лютого затримали українського журналіста Михайла Ткача. За його словами, це сталося біля кордону Польщі з Білоруссю, коли він та його оператор знімали матеріал про транзит продукції між Польщею та росією і Білоруссю.

Як каже сам Ткач, вони хотіли перевірити, що в росію потрапляє сільськогосподарська продукція через Польщу та Білорусь, і розповісти про це польському суспільству, «якщо воно не знає».

Українці показали поліціянтам документи й журналістські посвідчення, але ті почали їх обшукувати й хапати камери. Коли їх згодом привезли в комендатуру, то відібрали телефони й документи, а також карти пам’яті з камер.

Звільнити журналістів вдалося тільки після втручання посольства України в Польщі, розповіла головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва.

Посол України в Польщі Василь Зварич у коментарі hromadske підтвердив, що українське дипломатичне представництво зверталося до поліції через інцидент. Як розповів Зварич, поліція пояснила, що отримала інформацію про «підозрілих» людей, які здійснювали фото- і відеознімання в районі залізничної колії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: журналісти, польща, Україна
В тему

Останні матеріали