27 Лютого 2024
Новини

На Закарпатті два клірики-комуністи упц мп отримали підозру

На Закарпатті два клірики-комуністи упц мп отримали підозру

На Закарпатті на настоятеля храму та священника чоловічого монастиря Хустської єпархії упц мп зібрали докази антиукраїнської діяльності.

Обидва клірики були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього срср, - інформують в СБУ.

За даними слідства, фігуранти публічно розповсюджували через інтернет заборонену комуністичну символіку та радянські гасла. Задокументовано факти оприлюднення ними ворожого контенту на власних сторінках у соціальних мережах.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинної діяльності кліриків.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували для пропаганди кремлівських наративів.

На підставі зібраних доказів обом клірикам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, упц мп
В тему