27 Лютого 2024
Новини

На Миколаївщині затримали керівника «Укртрансбезпеки»

На Миколаївщині затримали керівника «Укртрансбезпеки»
Керівника Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) Миколаївської області затримали на мільйонних поборах із перевізників.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Протягом 2023 року та до початку 2024 року виконувач обов’язків начальника Укртрансбезпеки у Миколаївській області налагодив систему поборів із підприємців, вказують у ДБР.

Чоловік, за даним слідства, встановив щомісячну «таксу» від 500 гривень до 5 тисяч гривень із перевізника за можливість спокійно працювати при перевезенні товарів областю. Сума залежала від кількості вантажівок у комерсантів.

За оперативними даними, за такий «контроль» над безпекою на транспорті посадовець за день отримував щонайменше 50 тисяч гривень незаконного прибутку.

Правоохоронці затримали посадовця Укртрансбезпеки під час отримання чергового хабаря. Фігуранту оголосили підозру за 5 фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Незабаром суд обере підозрюваному запобіжний захід. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. Нині правоохоронці встановлюють інших людей, причетних до оборудки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: миколаїв, війна з Росією
В тему