25 Лютого 2024
Новини

На півдні росіяни намагалися знищити українську ППО

На півдні росіяни намагалися знищити українську ППО
Південь України в ніч проти 25 лютого росіяни атакували ракетами та дронами, зокрема вони намагалися знищити українську систему протиповітряної оборони. 

Сили ППО відпрацювали результативно. Про це заявила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в етері телемаратону.

За її словами, на початку ночі росіяни намагалися за допомогою тактичної авіації з акваторії Чорного моря знищити українську систему ППО, для чого використали ракети типу Х31П. Але цілі вдалося збити над морем.

Після цього Україну атакували хвилі дронів. Цієї ночі вони мали розгалуження і за напрямком, і за часом, каже Гуменюк.

«Спочатку 1,5-годинна атака відбувалася в напрямку Миколаївщини, наступна (через кілька годин) тривала майже 3 години і була спрямована вглиб України, на центральні регіони, а далі з переходом і тяжінням на західні», — розповіла речниця Сил оборони півдня.

За словами Гуменюк, і першу, і другу хвилю сили ППО відпрацювали результативно. Один дрон знищили ще над Херсонщиною, як тільки він увійшов у зону відповідальності Сил оборони півдня, 3 безпілотники збили над Миколаївщиною, ще 2 — на Кіровоградщині.

«Ми відпрацювали результативно і влучань не допустили», — резюмувала вона.

За даними Повітряних сил ЗСУ, над Україною вночі збили 16 із 18 ударних безпілотників типу Shahed.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему