25 Лютого 2024
Новини

Відомі подробиці розстрілу українських полонених в Авдіївці

Відомі подробиці розстрілу українських полонених в Авдіївці

Щодо поранених військових, яких не змогли евакуювати з Авдіївки, Україна мала домовленості з росією.

Але росіяни цинічно порушили ці домовленості, - розповів український омбудсмен Дмитро Лубінець, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

За словами омбудсмена, росіяни повинні були взяти в полон поранених українських бійців, надати їм допомогу, а потім повернути в рамках обміну полоненими.

"У нас була можливість комунікувати з російською стороною. Ми попередньо домовилися, що поранених українських військових офіційно візьмуть в полон, нададуть їм допомогу, а потім повернуть через процедуру обміну. На жаль, російська сторона вкотре показала, що будь-які домовленості можуть не виконуватися", - пояснив він.

Як наголосив Лубінець, Україна постійно стикається з тим, що рф порушує домовленості та норми гуманітарного права.

"Ми не знаємо, що з цим робити", - додав омбудсмен.

Нагадаємо, після виходу ЗСУ з Авдіївки стало відомо, що російські військові розстріляли декількох полонених українських воїнів. Це сталося на позиції "Зеніт". Після цього росіяни опублікували в мережі відео з тілами розстріляних бійців.

Коли про це стало відомо, омбудсмен Лубінець звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН з вимогою провести розслідування обставини розстрілу українських військовополонених в Авдіївці.

"Закликаю весь цивілізований світ об’єднатися і посилити тиск на країну-терориста, бо для росії не існує законів і домовленостей. Вони сприймають лише силу", - заявляв він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією, полон
В тему

Останні матеріали