24 Лютого 2024
Новини

Скільки українських дітей постраждали та загинули через війну

Скільки українських дітей постраждали та загинули через війну
В Україні за два роки повномасштабного вторгнення рф загинули понад пів тисячі дітей, більш як тисяча — постраждали.

Два мільйони діток виїхали за кордон. Про це розповіла перша леді Олена Зеленська.

Загалом загинули 528 дітей. Протягом останніх двох тижнів це були брати з Харкова — семирічний Олексій і чотирирічний Михайло. Десятимісячний Павлик загинув зі своїми батьками від спричиненої російським обстрілом пожежі. Також росія забрала життя дев’ятирічного Ярослава із Селидового: він лежав із мамою в лікарні, коли туди поцілила ракета.

Також, за словами першої леді, щонайменше 1230 дітей зазнали поранень — у понад 330 випадках їм знадобилося протезування.

Понад два мільйони українських дітей виїхали за межі країни, щоб урятуватися.

Більш як мільйон дітей в Україні навчаються повністю онлайн, тому що росія атакує прифронтові регіони. І низка шкіл — приблизно 2 тисячі — досі не мають бомбосховищ.

Понад 19 тисяч дітей викрала й вивезла до себе росія з тимчасово окупованих територій.

Також через війну, яку розв'язала росія, в Україні народилося на третину менше малят: 187 тисяч у 2023 році проти 237 тисяч у 2021-му.

«Розв’язана росією війна свідомо цілить у дітей. Але в них є ми — їхні дорослі. Ми боремося за них і не віддамо війні. Щодня тисячі дорослих в Україні та світі лікують, визволяють із полону, приймають у сім’ї тих, хто втратив родину, будують укриття для шкіл (зокрема, цим займається моя Фундація)», — зазначила Зеленська.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, діти
В тему

Останні матеріали