24 Лютого 2024
Новини

Що відомо про літак рф, який збили над Азовським морем

Що відомо про літак рф, який збили над Азовським морем
У результаті спецоперації над Азовським морем вдалося збити нову модернізовану версію російського літака А-50 — А-50У.

Про це повідомили у розвідувальному відомстві.

Там підтвердили, що збиття літака було спільною операцією ГУР та Повітряних сил ЗСУ. Різке падіння його швидкості та висоти зафіксували біля міста Єйськ у Краснодарському краї.

Крім того, у ГУР зазначили, що збити вдалося нову модернізовану російську версію літака, а саме А-50У. Його вартість становить 350 мільйонів доларів.

Таких літаків у росії «залишилися одиниці», кажуть у розвідці. Ці повітряні командні пункти росія використовує, зокрема, для наведення по Україні ракетних ударів зі стратегічної авіації.

Нагадаємо, 23 лютого українські військові збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 над Азовським морем. ЗМІ писали про спільну операцію ГУР та Повітряних сил.

Згодом командувач Повітряних сил Микола Олещук підтвердив збиття літака і подякував ГУР та «усім, хто забезпечив результат».

Також про знищення А-50У написав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський: «Мінус А-50У — чудова робота Повітряних сил та ГУР. Знищення російських літаків та ворогів — це велика честь».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, літак, авіація
В тему