22 Лютого 2024
Новини

Коли Україна зможе перейти в контрнаступ

Коли Україна зможе перейти в контрнаступ
Контрнаступ ЗСУ очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов називає можливим у 2025 році.

Але для цього Київ повинен мати достатню підтримку партнерів і продовжити тримати оборону в цьому році. Про це він сказав журналістами Wall Street Journal, цитує пресслужба ГУР.

«Чи будуть вони (партнери — ред.) готові забезпечити нас озброєнням і боєприпасами на весь рік, поки ми готуємося, чи ні? Це цікаве питання», — заявив посадовець.

За словами Буданова, після виходу українських сил з Авдіївки ситуація на фронті залишається складною, однак у ворога також є проблеми. Так, росіяни витрачають більше боєприпасів, ніж можуть виготовити, а більшість поставлених торік у війська танків — старі.

Очільник розвідки також зауважив, що російську професійну армію значною мірою знищили в перший рік вторгнення і тепер росія кидає в бій непідготовлених призовників.

Повна окупація Донецької та Луганської областей залишається пріоритетною метою російських військ у 2024 році, але досягти її вони навряд чи зможуть, їм бракує сил, вважає Буданов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему