22 Лютого 2024
Новини

На Миколаївщині інформатор рф шпигував за кораблями ЗСУ

На Миколаївщині інформатор рф шпигував за кораблями ЗСУ

Біля Миколаївського морського порту інформатор спецслужб рф збирав розвіддані про Сили оборони.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, серед пріоритетних «цілей» фігуранта були військові кораблі ЗСУ і напрямки їхнього переміщення морськими та річковими маршрутами. Також його цікавили координати сухопутних підрозділів українських захисників, зокрема тих, які залучені до бойових операцій на лівобережжі Херсонської області.

Розвідінформація росіянам потрібна була для підготовки ракетно-дронових атак на прифронтову частину півдня України, кажуть в СБУ. Але правоохоронці своєчасно нейтралізували загрозу.

У результаті контрдиверсійних заходів російського інформатора викрили на початковому етапі його розвідувально-підривної діяльності. Це дозволило убезпечити місця дислокації підрозділів ЗСУ, а також задокументувати злочинні дії фігуранта і затримати його у власному помешканні, розповіли слідчі.

Як встановили правоохоронці, поплічником росіян виявився місцевий житель, якого окупанти дистанційно залучили до співпраці на початку цього року. У поле зору рф чоловік потрапив через свої неодноразові дописи на підтримку війни проти України.

Слідчі повідомили фігурантові про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Зараз зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: миколаїв, війна з Росією, сбу, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали