21 Лютого 2024
Новини

Польська влада проведе переговори з фермерами

Польська влада проведе переговори з фермерами

З фермерами, які заблокували пропускні пункти на кордоні з Україною та низку транспортних шляхів усередині країни, має намір провести переговори уряд Польщі.

Про це повідомив заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак, його цитує PolskieRadio24, - пише "Слово і Діло".

Він заявив, що переговори заплановані на понеділок, 26 лютого. За словами Колодзейчака, якщо зустріч відбудеться, то це буде прецедент, якого не було у галузі сільського господарства щонайменше вже 30 років.

Деталі переговорів ще опрацьовуються. Також поки що невідомо, де саме відбудеться зустріч. Колодзейчак вважає, що це місце має «відповідати значенню проблеми».

Відомо, що фермери вимагають запровадити обмеження на ввезення українських товарів до Польщі та відмовитися від деяких змін у сільському господарстві, пов'язаних із «Зеленим курсом», який проводить ЄС. Колодзейчак зі свого боку наголосив, що мета уряду – досягти стратегічної угоди з фермерами, щоб за два місяці таких проблем не було знову.

Нагадаємо, польські фермери продовжують блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. У чергах стоять близько 2500 вантажівок.

Учора поляки посилили обмеження руху транспорту на кордоні з Україною, зокрема, не пропускали пасажирські автобуси. Також на деякий час було перекрито залізницю біля пункту пропуску «Медика-Шегині»: там протестувальники висипали українське зерно з вагонів.

Президент Володимир Зеленський на селекторній нараді обговорив ситуацію з блокадою польського кордону і заявив, що наступні кроки України будуть дуже скоро.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, акція протесту, митниця
В тему

Останні матеріали