21 Лютого 2024
Новини

На «Устилузі» поляки послабили блокаду

На «Устилузі» поляки послабили блокаду

У пункті пропуску «Устилуг-Зосин» польські страйкарі послабили блокування руху.

Про це пише Суспільне.

Як розповіла речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна, нині через Устилуг без перепон знову пропускають усі легкові автомобілі. До цього польські фермери ввели обмеження і з 16:00 вчора, 20 лютого, пропускали лише по 5 авто кожні пів години.

"Орієнтовно о 22:00 польські колеги поінформували нас про відновлення руху легкових авто і автобусів. Черги наразі немає. Щодо вантажівок, то зараз за годину пропускають 1 вантажний автомобіль на виїзд з України і 3 на в’їзд", — зазначила Маргарита Вершиніна.

Як розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, станом на ранок 21 лютого на в'їзд в Україну перед шістьма пунктами пропуску загалом очікують орієнтовно 2 500 вантажівок.

На пунктах пропуску "Шегині" та "Ягодин" наразі польські фермери взагалі не пропускають вантажний транспорт, який слідує з України в бік Польщі.

У Польщі фермери 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

Під час перемовин в Міністерстві сільського господарства президент Національної ради сільськогосподарських палат Віктор Шмулевич заявив, що всі фермери згодні з трьома основними вимогами: вони не хочуть впровадження Green Deal, імпорту сільськогосподарської продукції з України та вимагають підтримки тваринництва.

Станом на ранок 10 лютого польські фермери блокували роботу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне" та "Шегині — Медика". Цього ж дня, об 11:30, завершився протест перед пунктом пропуску "Шегині-Медика". Рух вантажівок відновлений.

12 лютого польські фермери розпочали акції протесту на пунктах пропуску "Долгобичув-Угринів", "Зосин-Устилуг". Протестувальники блокують там рух вантажівок. Також повторно заблокували ПП "Медика-Шегині".

15 лютого біля міжнародного пункту пропуску "Ягодин — Дорогуськ" розпочалася акція протесту українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів і затримують рух ваговозів із польською реєстрацією. 20 лютого, українські перевізники розпочали мирну акцію біля ПП "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова" та "Шегині-Медика".

Цього ж дня на низці пунктів пропуску польські фермери посилили блокаду. Поблизу ПП "Медика-Шегині" протестувальники перекрили залізницю. А, крім того, розсипали збіжжя з вантажного вагона на колії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, акція протесту, митниця, Волинь
В тему

Останні матеріали