21 Лютого 2024
Новини

На Закарпатті чоловіки нібито побили співробітника ТЦК

На Закарпатті чоловіки нібито побили співробітника ТЦК
У соцмережах ввечері 20 лютого поширили відео, на якому, як стверджується, нібито роми в Мукачеві побили співробітника Територіального центру комплектування. 

Поліція нині встановлює деталі. Як зазначила речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан у коментарі hromadske, до поліції щодо цього випадку заяв ні від кого не надходило.

«Але ми самостійно зареєстрували подію і зараз встановлюємо всі обставини, визначаємося з правовою кваліфікацією», — наголосила речниця.

Нагадаємо, в Космачі на Івано-Франківщині близько сотні людей 7 лютого перекрили дорогу й зупиняли автівки, шукаючи в них людей, пов'язаних з працівниками ТЦК (військкоматів). Усе почалося через пости в соцмережах про те, що нібито «їдуть багато машин ТЦК, щоб позабирати людей».

Натовп, який перекрив дорогу, запідозрив одну з водійок — Іванну Ванджурак — у співпраці з ТЦК. Жінка розповіла, що пояснювала: живе в сусідньому селі та їде на пошту. За її словами, дорогою назад люди почали витягувати її через вікно за волосся, тягти за руки і плечі, «пхати якісь залізні палки», бити машину та розгойдувати. В автомобілі разом з Іванною була її 6-річна донька, яку теж ударили.

Поліція Івано-Франківщини розпочала кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство, вчинене групою людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, війна з Росією
В тему