16 Лютого 2024
Новини

В Авдіївці окупанти застосовують фосфор

В Авдіївці окупанти застосовують фосфор

В Авдіївці, яку боронять українські захисники, російські військові застосували фосфор.

Про це інформує пресофіцер 3-ї ОШБр Олександр Бородін в етері національного телемарафону новин та третя штурмова в соцмережах.

"Ворог починає застосовувати фосфор. Збільшилося використання КАБів. КАБи – набагато гірше, ніж артилерія. Це авіабомби і по 250 кг, і по пів тонни. Це і 50, і більше авіабомб за добу. Їх дуже велика кількість на такий невеликий плацдарм, який утримується. І от зараз застосовується фосфор. За добу була вістка про це. Це все продовжується. Накал тільки зростає", - зазначив пресофіцер.

Третя штурмова у соцмережах додала, що окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Смог розповсюджується територією коксохімічного заводу. 

"Окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Отруйний смог розповсюджується всією територією (коксохімічного - ред.) заводу. Станом на зараз це — новий "дім" Третьої штурмової бригади. Нічого не нагадує? Але наші підрозділи продовжують гідно протистояти противнику, ведуть оборону та завдають ворогу рекордних втрат", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 лютого Третя окрема штурмова бригада підтвердила, що її терміново передислокували для посилення українських військ у районі Авдіївки, а також повідомила, що на Авдіївському напрямку двом бригадам ворога завдали критичного ураження, проте українським захисниками доводиться "воювати на 360 градусів", а росіяни перекидають до Авдіївки нові сили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему