14 Лютого 2024
Новини

У Німеччині напали на підлітка з України

У Німеччині напали на підлітка з України
У Німеччині чоловік завдав важку травму голови 15-річному українцю, а перед цим робив ксенофобські коментарі в бік підлітка. 

У поліції підозрюють, що нападник — поляк. Генеральне консульство України в Дюссельдорфі вже займається цією справою, пише hromadske з посиланням на поліцію міста Меттман.

За словами підлітка, інцидент стався пізно ввечері 10 лютого. Хлопець перебував у шашличній у центрі Меттмана, де посварився з малознайомим чоловіком.

У поліції розповіли, що спершу чоловік відпускав ксенофобні коментарі, а потім несподівано вдарив підлітка по голові невідомим предметом і втік.

Свідки події сповістили про інцидент рятувальників, і ті доставили підлітка до лікарні. Згодом у медичному закладі з’ясували, що хлопець отримав набагато серйозніші травми, ніж передбачалося спочатку, проте його життю нічого не загрожує.

Нападника описали так: це чоловік зростом близько 1,92 метра, міцної статури, світлим волоссям та центральноєвропейською зовнішністю. Припускається, що він — поляк.

У коментарі hromadske речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив, що Генеральне консульство України в Дюссельдорфі вже займається цією справою. Хлопцю надають консульську допомогу, додав Ніколенко.

Напад на 15-річного українця стався через кілька днів після того, як у місті Обергаузен, що теж неподалік Дюссельдорфу, вбили 17-річного баскетболіста з України та серйозно поранили його товариша.

А раніше у серпні 2023 року в Німеччині чоловік напав на українських дітей з вимогою розмовляти російською. До цього в січні троє російськомовних чоловіків напали на двох дівчат з України в метрополітені Берліна.

Нагадаємо, ввечері 11 лютого Федерація баскетболу Києва повідомила, що в Німеччині вбили 17-річного Володимира Єрмакова. Там заявили, що на українських спортсменів напали «просто за те, що вони — українці».

Зранку німецька поліція заявила, що нападники затримані. За словами поліції, на автобусній зупинці в місті Обергаузен виникла сварка між двома групами молоді, яка згодом переросла в сутичку.

Поліція зазначає, що спочатку підозрювані нападники втекли з місця злочину непоміченими. Але зрештою їх відшукали. Це 15-річний німець-турок із Гельзенкірхена та 14-річний німець-грек із Герне. Обидва вже потрапляли у серйозні кримінальні справи.

Генеральне консульство України в Дюссельдорфі вже провело переговори з главою поліції Ессена. Консули наголосили, що необхідно якнайшвидше провести розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: німеччина, українці, поліція
В тему

Останні матеріали