14 Лютого 2024
Новини

На Рівненщині судили чоловіка за зґвалтування доньки ексспівмешканки

На Рівненщині судили чоловіка за зґвалтування доньки ексспівмешканки

На Рівненщині чоловіка, який зґвалтував дочку колишньої співмешканки, засудили до 7 років ув'язнення.

Дівчинка розповіла, що такі дії він вчиняв неодноразово. Як вказано у вироку суду, 6 липня 2023 року близько 01:00 обвинувачений прийшов до будинку колишньої співмешканки, яка проживала разом із неповнолітньою донькою. Вона впустила чоловіка, однак коли побачила, що той перебуває у стані алкогольного сп'яніння, втекла, залишивши дитину саму вдома, пише Zaxid.Net.

Чоловік зачинив вхідні двері зсередини будинку, а тоді зайшов до кімнати, де спала дівчинка, та ліг біля неї.

"Без згоди потерпілої обвинувачений вчинив дії сексуального характеру, пов'язані із оральним проникненням у тіло особи, зґвалтувавши її", – повідомляють у суді.

Обвинувачений свою вину не визнає. У суді він заперечував будь-які статеві зносини з неповнолітньою. Він пояснив, що був п’яний, тому заснув на ліжку дитини, з якою в нього батьківські стосунки. Але "нічого протиправного не робив". Однак результати судово-медичної експертизи його слова спростовують.

Потерпіла, яка навчається у восьмому класі, розповіла, що чоловік раніше проживав разом із нею та матір’ю, допомагав їм по господарству. Після вживання алкогольних напоїв неодноразово влаштовував скандали, а тому вона його боялася. 

За словами дівчини, тієї ночі він "ліг біля неї, спустив штани і запхав свій статевий орган в її рот". 

"Вона казала, що не хоче, хотіла вирватись, але він її не пускав. Наказав, щоб вона не розказувала про це мамі. Коли мати повернулася, дочка їй про все розповіла. Зазначила, що такі дії обвинувачений чинив із нею неодноразово", – йдеться у вироку суду. 

Під час наступного судового засідання потерпіла надала суду власноруч написані пояснення, в яких вказувала, що все сказане напередодні є неправдою, а статеві відносини були з її ініціативи. 

Та пізніше дитина зізналася, що такий лист вона написала на прохання та під диктовку матері, яка не хотіла, щоб колишнього співмешканця посадили за ґрати. 

Також дитина під час судового засідання зазначила, що мати сварить її, забороняє давати правдиві показання, сказала, що не пустить додому, якщо вона буде розповідати про події, які відбулись у ту ніч між нею та "дядею Ванею".

Суддя визнала чоловіка винним у кримінальному правопорушенні проти статевої свободи та статевої недоторканості особи та зґвалтуванні (частина 3 статті 152 Кримінального кодексу України) й призначила покарання у вигляді позбавлення волі строком на сім років. 

Також він має заплатити на користь держави 59 738 гривень судового збору.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, суд, згвалтування
В тему

Останні матеріали