14 Лютого 2024
Новини

Клірик упц мп закликав людей допомагати рф

Клірик упц мп закликав людей допомагати рф

У Дніпропетровській області клірик московського патріархату очікував окупантів, за це суд відправив його до в'язниці на п'ять років.

Про це інформують в СБУ.

Настоятель храму Дніпропетровської єпархії упц мп підтримав агресивну війну проти України. Під час проповідей він виправдовував повномасштабне вторгнення рф і захоплення частини території України.

Також під час особистих розмов із парафіянами клірик переконував їх виїжджати в росію або в тимчасово окуповані регіони нашої держави, щоб допомагати росіянам. Разом із цим протоієрей очікував захоплення Дніпропетровської області, про що неодноразово висловлювався під час спілкування з місцевими жителями.

Співробітники СБУ задокументували злочини фігуранта, і у вересні 2022 року затримали його у власному будинку.

Під час обшуків у затриманого вилучили мобільні телефони, які він використовував для нав'язування кремлівської пропаганди. Експертизи підтвердили факти підривної діяльності клірика на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за фактом виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників. Йому призначили п'ять років в'язниці, вирок суду набув законної сили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: упц мп, війна з Росією, сбу
В тему

Останні матеріали