14 Лютого 2024
Новини

Поляки анонсували повну блокаду кордону

Поляки анонсували повну блокаду кордону

Усі пункти пропуску на кордоні з Україною планують заблокувати польські фермери із профспілки «Солідарність».

Відповідна інформація з'явилася на сайті профспілки фермерів.

Акцію запланували на 20 лютого. Цього дня польські фермери хочуть заблокувати усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під'їзні колії до залізничних перевалочних станцій та морських портів.

За версією поляків, страйк, який розпочався 9 лютого, «зустрів безпрецедентну підтримку» з боку сільськогосподарської спільноти та громадян.

У зв'язку з цим фермери закликали громадськість підтримати акцію, щоб зупинити «неконтрольоване надходження товарів з України, які імпортуються через відкриття кордону ЄС з цією країною».

Нагадаємо, станом на ранок 13 лютого польські фермери блокували п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. Крім того, сьогодні поляки тимчасово не пропускали фури через ПП «Корчова-Краківець». У чергах стоїть понад тисячу вантажівок.

11 лютого польські фермери біля кордону зупинили три українські фури і висипали зерно на дорогу, поліція розпочала розслідування. Міністр сільського господарства Польщі вибачився перед Україною за інцидент та заявив, що фермери не стримали емоцій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, акція протесту, Україна
В тему

Останні матеріали