12 Лютого 2024
Новини

Кадрові зміни в ЗСУ: що відомо

Кадрові зміни в ЗСУ: що відомо

Президент Володимир Зеленський погодив кілька кадрових змін у Збройних силах України.

Про це пише hromadske.

  • звільнив Сергія Наєва з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ, натомість на його місце призначив Юрія Содоля;
  • призначив Олександра Павлюка командувачем Сухопутних військ ЗСУ;
  • призначив Ігоря Плахуту командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ;
  • звільнив Максима Миргородського з посади командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ, а на його місце призначив Ігоря Скибюка.

Екскомандувач Об'єднаних сил ЗСУ Наєв, який обіймав цю посаду із 2020 року, заявив, що про звільнення дізнався зі ЗМІ.

Наєв також зазначив, що обіймав цю посаду у «складні часи — один із найважчих періодів історії України». Він закликав і далі працювати проти росії, адже війна триває.

«Ворог має бути знищений, наші землі деокуповані, а зло покаране! Впевнений, це нам під силу! Українці вміють творити дива, тому вірю в кожного з вас! Мрію про нашу перемогу і знаю, що цей день настане!» — наголосив він.

Сергій Наєв подякував генералам, офіцерам, сержантам і солдатам за службу, злагоджену роботу й спільні зусилля, а також за довіру та підтримку.

Плахута, якого тепер командуватиме ТрО, під час розгону Майдану керував Внутрішніми військами Міністерства внутрішніх справ. Тоді вночі правоохоронці повністю зачистили урядовий квартал від барикад Євромайдану. 

Тодішній начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС генерал-майор Плахута заявив, що для розчищення вулиць, прилеглих до Адміністрації президента, залучили близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону «Беркут».

Того вечора журналістка Настя Станко зустріла його в урядовому кварталі. Ось, що він їй сказав:

Що відомо про Содоля?

З 1988 по 1992 рік навчався в Сумському вищому артилерійському командному училищі, пише «Новинарня». Служив у Десантних військах з 2003 року.

У 2007 був призначений командиром 25 повітрянодесантної бригади. З 2014 року брав участь у відбитті збройної агресії росії на сході України. 25 окрема повітрянодесантна бригада, командиром якої був Юрій Содоль, п’ять місяців провела в активних боях.

З 2015 року — перший заступник командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ. У березні 2018 року став командувачем Морської піхоти. У грудні того самого року йому надали військове звання генерал-лейтенанта.

Що відомо про Павлюка?

З березня 2014 року був залучений до відбиття збройної агресії росії проти України. Під його командуванням 24 окрема механізована бригада брала участь у боях за звільнення Слов’янська, Красного Лиману, Краматорська, Лисичанська та інших міст Донецької та Луганської областей.

У березні 2017 року Павлюк став командувачем військ Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ. Влітку 2020 року був призначений начальником підготовки командування Сухопутних військ.

У липні 2021 року обійняв посаду командувача Операції об’єднаних сил. З початком великої війни він керував обороною населених пунктів на сході України. Так, військові частини втримували Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасну та інші населені пункти Донеччини й Луганщини.

З 15 березня по 21 травня 2022 року перебував на посаді голови Київської ОВА. У лютому 2023 року його призначили першим заступником міністра оборони.

Що відомо про Плахуту?

Він український військовий діяч, генерал-майор. Був командиром 169 навчального центру Сухопутних військ ЗСУ, начальником управління Південного територіального командування Внутрішніх військ МВС, зазначає видання «Новинарня».

Що відомо про Скибюка?

Має звання бригадного генерала, Герой України. У 2022 році йому надали орден Богдана Хмельницького 3-го та 2-го ступенів, пише видання «Новинарня».

Від 1998 служив у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді Десантно-штурмових військ ЗСУ, що базується у Львові. Пройшов шлях від командира взводу до командира бригади. Брав участь у бойових діях на сході Україні після 2014 року.

З початком великої війни командував підрозділами бригади, які звільнили низку населених пунктів на Харківщині, зокрема Ізюм. Від 2023 року обіймав посаду начальника штабу — заступника командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, володимир зеленський, збройні сили україни
В тему