9 Лютого 2024
Новини

Побиття жінки на Франківщині: селяни подали заяву в поліцію через викладене відео бійки

Побиття жінки на Франківщині: селяни подали заяву в поліцію через викладене відео бійки
До поліції заяву про «приниження честі та гідності» через опубліковане у соцмережах відео сутичок подали жителі села Космач Івано-Франківської області, де побили жінку через підозру у співпраці з ТЦК.

Про це hromadske повідомили в поліції Івано-Франківської області.

Як зазначається, жителі Космача подали дві заяви. Одна з них — від місцевої жительки. Вона заявила, що Іванна Ванджурак, яку натовп зупинив у Космачі в пошуках людей, пов'язаних із працівниками ТЦК, наїхала їй машиною на ногу.

Друга заява — колективна. Люди скаржилися щодо відео сутичок, яке у соцмережі опублікувала Ванджурак. Вони стверджують, що воно принижує їхню честь та гідність, зазначили в поліції.

Наразі поліція зареєструвала ці звернення та проводить перевірку.

Нагадаємо, в Космачі на Івано-Франківщині близько сотні людей 7 лютого перекрили дорогу і зупиняли автівки, шукаючи в них людей, пов'язаних із працівниками ТЦК (військкоматів). Усе почалося через пости в соцмережах про те, що нібито «їдуть багато машин ТЦК, щоб позабирати людей».

Натовп, який перекрив дорогу, запідозрив одну з водійок — Іванну Ванджурак — у співпраці з ТЦК. Жінка розповіла, що пояснювала: живе в сусідньому селі та їде на пошту. За її словами, дорогою назад люди почали витягувати її через вікно за волосся, тягти за руки й плечі, «пхати якісь залізні палки», бити машину та розгойдувати. В автомобілі разом з Іванною була її 6-річна донька, яку теж ударили.

Лікарі діагностували у дівчинки забій м’яких тканин носа, а в її 24-річної матері — ймовірну закриту черепно-мозкову травму.

Згодом увага людей перекинулась на іншу машину, тож Іванні вдалося поїхати звідти. Жінка викликала «швидку» та поліціянтів. Після того, як Іванна оприлюднила відео побиття у Facebook, їй та її рідним почали телефонувати з погрозами й вимогами забрати заяву з поліції: «Кажуть: якщо за себе не боїтеся, то бійтеся за ваших дітей. Сказали, що хату спалять».

Поліція Івано-Франківщини розпочала кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство, вчинене групою людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: поліція, івано-франківськ
В тему

Останні матеріали