9 Лютого 2024
Новини

Двох ексдепутатів Одеської облради оголосили в розшук

Двох ексдепутатів Одеської облради оголосили в розшук

Ексдепутатів Одеської обласної ради від забороненої партії «Опозиційна платформа-За життя» Віктора Баранського і Віталій Саутьонкова НАБУ оголосило в розшук як підозрюваних у справі про заволодіння 32 суднами ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваних у кримінальному провадженні, а саме: Баранського Віктора Сергійовича, Саутьонкова Віталія Миколайовича, Пітченка Євгенія Вікторовича, Чернишова Дениса Валерійовича», – йдеться у повідомленні.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до колишнього голови правління «Дунайського пароплавства» Дмитра Барінова. Наразі він обіймає посаду заступника голови із взаємодії з органами влади державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишнім депутатам Одеської обласної ради, колишньому голові «Дунайського пароплавства» та іншим у заволодінні 32 суднами. За даними слідства, у серпні 2017 року двоє депутатів Одеської облради організували схему заволодіння ліхтерами УДП, з яких планували побудувати більші за розміром та місткістю баржі для використання у власних комерційних цілях. Для реалізації схеми вони залучили трьох фізичних осіб та тодішнього керівника УДП, який уклав з підконтрольною депутатам компанією договори про передачу для фрахту 18 ліхтерів вартістю близько 44,3 млн грн. Коли ж у директора ПрАТ сплив термін трудового контракту, організатори схеми ввели в оману нове керівництво та уклали додаткові угоди про передачу ще 14 ліхтерів на суму 38,35 млн грн.

Надалі 32 ліхтери перегнали до Туреччини, де їх розібрали та побудували з них 12 барж більшої місткості. Після цього організатори злочину відбуксирували їх в Україну та оформили на підконтрольні компанії. В межах розслідування НАБУ і САП відшукали новозбудовані баржі та забезпечили їх передачу в Національного агентства з розшуку та менеджменту активами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією, розшук, депутати
В тему

Останні матеріали