9 Лютого 2024
Новини

Україна повернула з полону ще 100 захисників

Україна повернула з полону ще 100 захисників

З російського полону звільнили ще 100 захисників, серед них — бійці Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Ще 100 українців удома, в Україні. Нацгвардія, прикордонники, ЗСУ. Більшість – захисники Маріуполя. Усі – наші, усі – знову на рідній землі. Працюємо щодо кожного й кожної та не зупинимося, поки всіх не повернемо!» - написав президент.

Найстаршому звільненому з полону виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими розповів детальніше, які захисники повертаються додому.

Серед врятованих військовослужбовців цього разу:

  • 49 нацгвардійців,
  • 25 прикордонників,
  • 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців.

Усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 – оборонці "Азовсталі"), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках.

"Вдалося врятувати, зокрема, медика, який у надскладних умовах рятував поранених на "Азовсталі", рідних братів Миколу та Романа", – зазначили у Координаційному штабі

Загалом від моменту повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3135 захисників та захисниць.

Зазначається, що обмін відбувся завдяки посередництва та сприяння Об’єднаних Арабських Еміратів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: полон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали